Πολυτελής βίλα

Dikoarch
Villa

DIKOARCH
ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΒΙΛΑ

Dikoarch Villa

Μια πολυτελής βίλλα στη Λαγόμανδρα Χαλκιδικής. Σε αυτό το έργο, σύμφωνα με τις οδηγίες τις αρχιτέκτονος, συνδυάσαμε τον καπλαμά καρυδιά στο φυσικό του σκούρο χρώμα με τους λευκούς τοίχους του σπιτιού.

Dikoarch Villa
DIKOARCH VILLA

Έχουμε καμπύλες γραμμές στα έπιπλά μας που δένουν με τις αντίστοιχες καμπύλες στις σιδηροκατασκευές που έχει το σπίτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ντουλάπα στο ένα από τα υπνοδωμάτια, όπου η πόρτα έχει μια ανάγλυφη λεπτομέρεια σαν δάκρυ, η οποία δένει με την καμπύλη στη μεταλλική μαύρη βέργα κρέμασης ρούχων και με την καμπύλη που δημιουργήσαμε στο κάτω μέρος της κατασκευής. Το ίδιο μοτίβο χρησιμοποιήσαμε και στην πόρτα του μπάνιου του υπνοδωματίου. Στο κεφαλάρι του κρεβατιού αντί για γωνίες στις άκρες του έχουμε δημιουργήσει καμπύλες, για να μην υπάρχουν «σκληρές» γραμμές πουθενά στον χώρο.

DIKOARCH VILLA

Η κουζίνα του σπιτιού είναι κατασκευασμένη από mdf λάκα σε απόχρωση στο λευκό του πάγου. Χωρίς χερούλια αλλά με gola και κρεμαστά βιτρινάκια με inox πλαίσιο. Ο πάγκος και ο νεροχύτης είναι από Corian Dupont 2 εκατοστών, όπως και η πλάτη της κουζίνας.

Ειδική κατασκευή του σπιτιού είναι η επένδυση τοίχου με 2 κρυφές πόρτες, ολόκληρη κατασκευασμένη από καρυδιά καπλαμά. Η επένδυση είναι τρισδιάστατη, καθώς αποτελείται από διάφορες λωρίδες με συγκεκριμένες διαστάσεις που έχουν μπει με συγκεκριμένα κενά μεταξύ τους. Αυτές οι λωρίδες χρησιμοποιούνται και σαν χερούλια για τις πόρτες.

Dikoarch Villa